Dorești să obții rezultate bune la examene încă din primul an de studiu? Ei bine, câteva sfaturi oferite de noi s-ar putea să te ajute. Urmărește cu grijă următorii pași pentru a duce lipsa restanțelor:

1. Atenția: – trebuie să fii atent la cursuri, seminarii sau ateliere chiar dacă în unele momente chiar și pereții albi, uitatul pe fereastră sau stilul vestimentar al colegilor devine mai interesant decât activitatea propriu-zisă.
2. Notițe: – scrie citeț pentru a nu te chinui să descifrezi mai târziu ceea ce profesorul ți-a explicat în sala de curs. Notițele trebuie scrise pe caietul cu pricina, și nu pe foile pasate colegilor, în care comentați cu îndârjire bâlbâielile, stilul vestimentar sau atitudinea tuturor din jurul vostru. Iți recomandăm să scrii tot ceea ce s-a predat, pentru ca în pragul sesiunii să nu se trezească ‘tocilarii’ anului cu tine în pragul ușii, înarmat cu un top de hârtie A4 și pixuri.
3. Învățatul: – după ce ai luat notițele pe care le-am specificat mai sus, este de preferat să te pui cu burta pe carte. Nu, nu la propriu, ci la figurat! Citește și recitește ceea ce ai scris la cursuri, citește în plus, iar în cazul în care ai fost prea ocupat cu… viața ta prea complicată și nu ințelegi, te sfătuim să te adresezi profesorului.
4. Punctualitatea: – de obicei cursurile încep la oră fixă. Trebuie să fii punctual în ceea ce privește sosirea în sala de curs, precum și în  ceea ce privește expedierea temelor, a proiectelor, prezentarea acestora.
5. Stilul de viață: – trebuie să ai un stil de viață sănătos, de aceea te sfătuim să lași seara capul pe pernă la o ora decentă și nu după întoarcerea din ”Bamboo”, ”Shelter”, ”Ring”, sau alte cluburi faimoase. Trebuie să consumi 2 litri de apă în fiecare zi. Da, apă, nu altceva. Se acceptă și băuturile carbogazoase. Sunt recomandate și plimbările prin parc, sau practicarea unui sport (nu fuga de la cursuri).